copyright

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. "cookies").


Įmonių įsipareigojimų suvestinė

                                         MAISTO ĮMONIŲ ĮSIPAREIGOJIMAI

PAGAL BENDRADARBIAVIMO SUSITARIMĄ SU SAM DĖL MAISTO PRODUKTŲ GERINIMO

 

Įmonė

Produktai ir planuojamas sumažinimas

Pokyčių terminas

 

2018-01-18 susitarimai

 

 

1.

UAB Coca-Cola HBC Lietuva

ir Coca-Cola Baltija

Visi gaivieji gėrimai, aromatizuotas vanduo, sulčių gėrimai, energiniai gėrimai, sporto gėrimai, šaltoji arbata, nektarai.

Cukrūs -15 proc.

2020 IV ketv.

2.

UAB Eckes-Granini Lietuva

7 nektarai ir 7 sulčių gėrimai.

Cukrūs -10 proc.

2018 I-IV ketv.

3.

UAB Fazer Lietuva

Visa duona.

Cukrus -5 proc., druska -10 proc.

2020 IV ketv.

4.

UAB Kėdainių konservų fabrikas

Visi pomidorų padažai. Druska -5 proc.

Visos konservuotos daržovės. Druska -5 proc.

2018 I ketv.

2018 IV ketv.

5.

UAB Malsena Plius 

Visos greito paruošimo avižinės košės.

Cukrūs -30 proc., druska -15

2018 I ketv.

6.

UAB Mars Lietuva

Maisto produktai (druska).

Kai kurie padažai (cukrūs).

Anksčiau priimtų įsipareigojimų vykdymas.

2021 II-IV k.

2017 IV k. – įvykdyta

7.

UAB Nestle Baltics

Visi produktai.

Cukrūs -5 proc., druska -10 proc., riebalai -10 proc.

2020 IV ketv.

8.

UAB Orkla Foods Lietuva

Visi dribsniai, javainiai, greitai paruošiamos košės ir batonėliai - be pridėtinio cukraus;

Kečupas - cukrus -30 proc., druska -35 proc.

2018 I-IV ketv.

9.

UAB Rūta

Kai kurie saldainiai, žemės riešutų sviestas - be pridėtinio cukraus, riebalų, mažesnės porcijos.

Užkandžių batonėliai - be pridėtinio cukraus.

Cukrinė draže - bus nutraukta gamyba.

2018 I-III ketv.

10.

UAB Vilniaus margarino gamykla

Visa „Vilniaus“ margarinų ir tepiųjų riebalų grupė. Sotieji riebalai -10-12 proc.

Margarinas „Vilnius lengvumas“.

Riebalai ‑15 proc.

2018 IV ketv.

 

2018-12-03 susitarimai

 

 

1.

UAB „Kėdainių konservų fabrikas“

3 padažai:

     Cukrus -30 proc.

     Druska -25 proc.

 

2018 IV ketv. 2019 I ketv.

2.

UAB „Rimi Lietuva“

Juodos duonos grupių,

baltos duonos grupių,

duonelių;

pyragų, pynių;

nesaldžių bandelių;

saldžių bandelių ir

sausainių grupių vidurkiai:

      Cukrūs -20 proc.

2020 I ketv.

3.

UAB „Rokiškio pienas“

10 pavadinimų jogurtų:

     Cukrus -10 proc.

     Cukrus -20 proc.

2019 II pusm. - 2021

4.

UAB „Baltasis pyragas“

Kai kurios ruginės duonos:

     Cukrus -10 proc.

     Druska -10 proc.

Kai kurios ruginės/kvietinės duonos:

     Cukrus -10 proc.

     Druska -10 proc.

2019 m. IV ketv.

5.

UAB „Mantinga“

Kai kurie kruasanai:

      Cukrūs -30 proc.

Kai kurios sluoksniuotos bandelės:

      Riebalai -10 proc.

      Sotieji riebalai -20 proc.

      Cukrūs -5 proc.

      Druska -30 proc.

Kai kurie keksiukai:

      Cukrūs -40 proc.

      Druska -5 proc.

1 duonų linija:

      Druska -30 proc.

Šaldyti sluoksniuoti gaminiai:

    Iš dalies hidrinti riebalai -100 proc.

2018 IV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 IV ketv.

 

2020-01-31 susitarimai

 

 

1.

UAB „Vilniaus duona“

Kai kurios ruginės ir ruginės/kvietinės duonos

Cukrūs –  sumažinti 5 proc.

Skaidulinės medžiagos – padidintos 5 proc.

2021 IV ketv.

2.

UAB „Arimex“

4 pavadinimų mišiniai

Bus gaminami be pridėtinio cukraus

1 pavadinimo mišinys

Bus gaminamas be pridėtinio cukraus

Džiovintos šilauogės su pridėtiniu cukrumi bus nutraukta gamyba.

2020 III ketv.

 

2020 IV ketv.

 

 

2020 IV ketv.

 

3.

UAB „Mantinga“

Šaldyti duonos gaminiai

Druska  –  30 proc.

Šaldyti saldūs gaminiai

Druska  –  20-30 proc.

Cukrūs  –  20-30 proc.

Šaldyti pikantiški gaminiai

Druska  –  20-30 proc.

2020 IV ketv.

4.

UAB „Mars Lietuva“

Vienas ryžių produktas

druska – 100 proc.

Kitas ryžių produktas

druska – 23,3 proc.

Dar kitas ryžių produktas

druska – 20,6 proc.

2020 IV ketv.

5.

UAB „Orkla Foods Lietuva“

Keturių pavadinimų pomidorų padažai ir kečupai

be pridėtinio cukraus

dviejų pavadinimų javainiai (miusliai)

be pridėtinio cukraus

2020 I ketv.

 

 

2020 II ketv.

6.

UAB „Kėdainių konservų fabrikas“

Padažai (2 sandėliavimo vienetai) Kečupas (1 sandėliavimo vienetas)

druska – 5 proc.

Užtepėlės (3 sandėliavimo vienetai)

druska – 3 proc.

Sriubos (4 sandėliavimo vienetai)

Sotieji riebalai – 5 proc.

2020 II ketv.

 

2020 II-IV ketv.

 

2020 I-II ketv.

 

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-06-26