Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. "cookies").


Maitinimas asmens sveikatos priežiūros įstaigose

 

                                                                             Pavyzdiniai patiekalai ligoninėms

Estetiško maisto patiekimo rekomendacijos

 

Reikalavimai pacientų maitinimo organizavimui reglamentuoti Pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos apraše, patvirtintame Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2019 m. rugpjūčio 20 d. įsakymu V-1000 „Dėl Pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“ (toliau – Tvarkos aprašas). 

Tvarkos apraše nustatyti tiekiamų maisto produktų kokybės reikalavimai, leidžiami cukrų, druskos ir skaidulinių medžiagų kiekiai pacientų maitinimui tiekiamuose maisto produktuose vadovaujantis naujausiais tyrimais sveikos mitybos srityje ir rekomenduojamais Europos Komisijos bei Pasaulio sveikatos organizacijos. Taip pat pateiktas draudžiamų tiekti maisto produktų sąrašas.

Tvarkos aprašo 1 ir 2 prieduose pateikti nepilnamečiams ir suaugusiesiems pacientams skiriamų dietų apibūdinimai (dietos gali būti standartinės, gydomosios standartinės ir gydomosios specifinės). Pateiktas dietas galima galima modifikuoti apjungiant kelias dietas pvz., esant hipolaktazijai, bet kuri dieta gali būti modifikuota į belaktozę arba sumažinto laktozės kiekio dietą, tada užsakyme prie dietos simbolio pažymimas laktozės simbolis, (CDLac(-) – pacientas gaus asmenų, sergančių cukriniu diabetu, dietą be pieno produktų). 

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-05-19