2014 m. ir 2017 m. kriterijų palyginimas

PAGRINDINIAI SENOS IR NAUJOS VERSIJOS SKIRTUMAI:

Atsirado 17 naujų maisto produktų grupių - riešutų, visagrūdžių ryžių, visagrūdžių makaronų, ruginės duonos, trapučių, naujų žuvininkystės ir mėsos produktų, padažų ir kt. grupės;

Košėms sumažintas skaidulų kiekis iki 1g (buvo 6g);

Daržovių salotoms leisti padažai (jiems nustatyti kriterijai);

Vaisiai ir uogos dabar gali būti apdoroti ir karščiu;

Varškėje leidžiama truputį daugiau riebalų;

Sūriuose leidžiamas truputį didesnis druskos kiekis;

Tepiesiems riebalams padidintas leidžiamas bendras riebalų kiekis (tačiau sočiųjų riebalų kiekis liko toks pats);

Keičiasi kriterijai vegetariškiems produktams, gataviems produktams, sriuboms ir t.t.

Versijų palyginimo lentelė

Paskutinė atnaujinimo data: 2017-09-29