Patiekalai ir valgiaraščiai ugdymo bei gydymo įstaigoms

 

Šiame puslapyje skelbiamos pavyzdinės Sveikatos apsaugos ministerijos ugdymo įstaigoms nustatytus reikalavimus atitinkančių patiekalų technologinės kortelės. Šiais metais bus parengtos technologinės kortelės ir ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo, taip pat gydymo įstaigoms (pagal šiuo metu rengiamą bei derinamą naujų reikalavimų projektą).

Jų pagrindu galima sudaryti valgiaraščius arba keisti atskirus su VMVT suderintų valgiaraščių patiekalus bendrojo ugdymo ir kitose mokyklose, kuriose maitinimas organizuojamas vieną arba du kartus per dieną (tačiau keisti galima tik į to paties pogrupio patiekalą). Čia esančios kortelės bus ir toliau tobulinamos bei papildomos naujomis.

PATIEKALŲ GRUPĖS

1. Pusryčių patiekalai

      A. Įvairūs

      B. Augaliniai

2. Sriubos

      A. Įvairios 

      B. Augalinės

3. Pagrindiniai patiekalai

      A. Baltos mėsos

      B. Raudonos mėsos

      C. Žuvies

      D. Pieno produktų bei kiaušinių

      E. Miltiniai

      F. Bulviniai

      G. Augaliniai

4. Garnyrai

      A. Daržovių garnyrai

      B. Kiti garnyrai

5. Gėrimai

6. Desertai

7. Padažai, užpilai

--------------------------------------------------------

 

PATIEKALŲ TECHNOLOGINĖS KORTELĖS

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) parengtos patiekalų technologinės kortelės ir jų sąrašas.

Estetiško maisto patiekimo pavyzdžiai.

 

 

Paskutinė atnaujinimo data: 2019-03-13